Блог

Част 1 - Нощно виждане срещу термална камера

Пълна сравнителна характеристика на образа между двата типа техника за нощно виждане. В няколко статии ще представим възможно най-пълното сравнение на двете технологии. В първа част залагаме на обяснение какво представляват и какви са им основните предимства и недостатъци.

0 comments on this article - view comments
Ловна камера SG520-24mHD подобрена версия на SG520

В следващите редове ще разгледаме един модел фотокапан широко разпространен сред ловци и собственици на открити площи. Ще си отговорим на въпроси като: Какво представлява SG520-24mHD? Какви са предимствата й? Какви са приликите и разликите с модел SG520? Защо е добре да се избере точно тази камера?

Как да защитим пчелните си кошери от кражба?
Естествени и не точно естествени вредители Когато говорим за пчелите е трудно да се определи кой е най-големият вредител. Пчеларството е строго специфична ниша, която ако не си наясно трудно можеш да изразиш мнение. Тези трудолюбиви същества имат един природен враг наречен “Varroa Destructor“. Това е един проблематичен вредител от рода на кърлежите, който атакува пчелните кошери и създава куп проблеми на пчеларите. Обикновено започва да се множи през пролетта, а борбата с него е трудно и разнородна. Някои пръскат кошерите с специални синтетични препарата, други прибягват до органични ки..
Тази камера е един от топ моделите на китайската фирма LTL Acorn. Нещото, което я отличава от най-различните други камери в бранша е широкоъгълния й обектив. Разликата между обикновения обектив и широкоъгълния му вариант може да видите по-долу: ​ Качеството на снимките при модел LTL 5310WA е високо, като максималната резолюция е 12 мегапиксела - определено една от най-добрите резолюции на пазара от този тип камери. Широкоъгълния обектив на камерата е с широчина от 100 градуса, което е почти двойно на стандартния обектив при този модел. Това значи, че почти със сигурност камерата ще засне..
Камери за лов - кратко ръководство за начинаещи (част 1)
Какво представляват камерите за лов? Камерите за лов, познати още като game camera, trail camera или фотокапан, са самостоятелни цифрови камери, които заснемат фотографии и/или видео файлове на животни или хора, които са в движение. Заснемането с камера за лов е полезен и рентабилен начин за наблюдение и записване на дивата природа и могат да се използват за целите на сигурността. Камерата за лов се състои от дигитална камера и пасивен инфрачервен сензор (PIR), който задейства камерата при улавяне на движение. Записите се осъществяват на стандартна SD карта, която директно може да ..