Какво ни трябва за едно лятно пътуване?

Маунтинбайк, скално катерене, къмпинг ваканция или просто на разходка сред природата, независимо на какво сте се отдали в свободното си време, има нещо важно, което трябва да знаете. Преди да поемете на път, трябва да разполагате с добра екипировка и някои жизненоважни джаджи като мощно LED фенерче и остър джобен нож.

За колоездачи и тичачи

Безоблачно небе, гладка повърхност и попътен вятър – колоездачите и тичачите не се нуждаят от друго, за да са доволни. Или може би не? Когато се стъмни, добрата видимост е изключително важна за безопасността на пътя. Следвайки универсалното правило „повече светлина никога не е излишна“, препоръчаме да си купите Челник с 3 вида лампи и система за регулация на светлината Mactronic Nippo. Силата от 180 лумена позволява стабилна осветеност на разстояние до 80 метра. Устройството е олекотено и комфортно за носене при дълги преходи.

За къмпинг

Когато планираме ваканция на палатка често се изправяме срещу проблем: как да вземем най-важните и полезни неща в наличното ограничено място в багажа? Решението е изключително просто: просто си вземете универsален сгъваем джобен нож Victorinox Deluxe Tinker. Разполага с множество инструменти, произведени от здрава неръждаема стомана. С една такaва джаджа може лесно да ремонтираш нещо в лагера, да поправиш стол или маса, да отрежеш клон или да завинтиш болт.

За търсачи на съкровища

Кой казва, че това лято трябва да е като всички предишни? Помислете дали не искате да пробвате нещо ново тази година, като например да търсите скрито в земята съкровище. Това е страхотна идея за лятно пътуване. Може да си вземете добър и лесен за употреба метал детектор за по-малко от 50 лв. 

За природо любители

В разгара на лятото е перфектното време за наблюдение на животните в естествената им среда. Затова не е нужно да се готвите, само стегнете раницата си и се отправете към най-близката гора, резерват или друг естествен животински дом. Само се уверете, че сте оставили достатъчно място в раницата за един хубав и качествен бинокъл. Такива са американските компактни модели на Carson от серията JD-025 или НW-232. Конструкцията е водоустойчива и прахоустойчива, за да може да се ползват при всякакви условия. Отличната оптика и цялостното многослойно покритие на лещите гарантират отлична видимост.
Някои животни обаче излизат да се хранят по здрач, когато дори високо качествените бинокли не могат да осигурят нужната видимост. Ето защо е добре да имате под ръка и удобен и компактен уред за нощно виждане като например Aura Plus NV-250.

 

Публикувана на Петя

0 Comments To "Какво ни трябва за едно лятно пътуване?"

Write a comment

Your Name:


Enter the code in the box below:

Your Comment:
Note: HTML is not translated!